NINANNELIOT.FI | Välityspalkkio asunnon myynnissä? Turvallinen, luotettava ja vastuuntuntoinen välittäjä?
Onpa kyseessä sitten oman kodin tai sijoitusasunnon myynti, liittyy projektiin aina paljon tunteita, epäilyksiä, jännitystä ja odotuksia. Toivon, ettet valitse välittäjää pelkän välityspalkkion perusteella. Tärkeintä ei ole välityspalkkion suuruus vaan se kuinka paljon asunnon hinnasta jää ”käteen”. Ammattitaitoinen välittäjä saa varmasti asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan. Hyvästä työstä kannattaa maksaa hyvä palkkio.
välittäjä, asunnon myynti, osto,
17693
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17693,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Oletko aikeissa laittaa asuntosi myyntiin?

Living-SEASIDE

Onpa kyseessä sitten oman kodin tai sijoitusasunnon myynti, liittyy projektiin aina paljon tunteita, epäilyksiä, jännitystä ja odotuksia. Koti on herkkä ja henkilökohtainen jokaiselle. On ensiarvoisen tärkeää, että omistajana voit luottaa avaimet henkilölle, joka on luottamuksesi arvoinen.

 

Välittäjää valittaessa, joku miettii pelkästään välityspalkkiota. Kilpailutetaan palkkion määrä usealla eri välittäjällä ja valitaan halvin. Itse toivoisin, että minut valittaisiin välittäjäksi muiden arvojen kautta. On itsestään selvää, että välittäjissä on eroa ja jokainen itseään kunnioittava välittäjä ei tee työtään välityspalkkion suuruuden tai pienuuden perusteella. Tätä työtä tehdään halusta onnistua ja saada jokainen myyntisopimus kunnialla finaaliin.

 

Suomessa välityspalkkiot vaihtelevat noin 2%-4 % välillä riippuen onko kyseessä kiinteistö vai osakehuoneisto, millaista kohdetta myydään, mitkä ovat markkinat ja miten haasteellinen myytävä kohde on. Välityspalkkioon lisätään aina myös alv 24%.

 

Me välittäjät otamme aina riskin kun otamme asunnon myyntiin. Me maksamme yleensä aina kulut myös silloin, jos asunto ei käy kaupaksi. Useimmiten syynä on silloin liian korkealle asetettu hinta, tai sitten suuret tulevat remontit tai jokin muu seikka, joka häiritsee myyntiä.

Välityspalkkio

Toivon, ettet valitse välittäjää pelkän välityspalkkion perusteella. Tärkeintä ei ole välityspalkkion suuruus vaan se kuinka paljon asunnon hinnasta jää ”käteen”. Ammattitaitoinen välittäjä saa varmasti asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan. Hyvästä työstä kannattaa maksaa hyvä palkkio.

 

Jos haluat antaa asuntosi minulle myyntiin olen varma, että saamme myös välityspalkkion sovittua. Pyydä minut ilmaiselle arviokäynnille, niin kerron myös mitä palkkio sisältää.

Asunto-osakkeet 3,0 % + alv 24 % = 3,72 %
toteutuneesta velattomasta kauppahinnasta
tai sopimuksen mukaan
Kiinteistöt  3,8 % + alv 24 %  = 4,71 %
toteutuneesta velattomasta kauppahinnasta
tai sopimuksen mukaan
Minimipalkkio 3000 eur
toteutuneesta velattomasta kauppahinnasta
tai sopimuksen mukaan

Hyvä Välitystapa edistää kiinteistönvälitysalan ammattimaisuutta,
kiteyttää alan pelisäännöt ja suojaa sekä ostajaa että myyjää.

Ninan Neliöt Oy noudattaa aina hyvää välitystapaa. Nina Kantele: ”Liityin SKVL:n jäseneksi heti perustaessani oman LKV toimiston. Itselle se tuo turvan välitystyössä, voi soittaa lakineuvontaan mikäli joku asia askarruttaa. Lakitiedotteet tulevat ajallaan ja pysyn kokoajan ajan hermoilla. SKVL tarjoaa jatkuvasti laadukkaita ja kiinnostavia koulutuksia joilla voin kehittää ammattitaitoani.”

 

Vastuuntuntoinen välittäjä tuntee Hyvän Välitystavan ja sitoutuu noudattamaan sitä. Kuluttajalle se tuo turvallisuutta ja luotettavuutta.

Hyvän Välitystavan ohjeen on laatinut Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto. Sen noudattamiseen ovat sitoutuneet Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n jäsenyritykset.

SKVL – SUOMEN KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄT RY

Asuntokaupassa alueellinen tuntemus on tärkeää. Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n jäsenyritykset ovat paikallisten markkinoiden parhaita asiantuntijoita, he tuntevat talot ja kulmat.

LAAJA VERKOSTO MAHDOLLISTAA PAIKALLISUUDEN VALTAKUNNALLISESTI

SKVL:n verkostoon kuuluu yli 400 paikallista kiinteistönvälitystoimistoa ja 1 200 ammattitaitoista välittäjää ympäri Suomea. Aluehallintovirasto valvoo kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä annetun lain noudattamista. SKVL on toiminut kiinteistönvälitysalan yrittäjien palvelu- ja edunvalvontajärjestönä jo vuodesta 1946.

ASIANTUNTEVUUS JA OSAAMINEN ON SINUN ETUSI

SKVL:n jäsenyritysten välittäjät ovat asuntomarkkinoiden erikoisasiantuntijoita. He saavat jatkuvaa koulutusta alan viimeisimmistä suuntauksista ja lainsäädännöstä. Jäsenyritykset tarjoavat asiakkailleen aina ajantasaista, puolueetonta tietoa asuntomarkkinoiden tilanteesta, kehityksestä sekä hinnoittelusta.

SKVL:n JÄSENTEN TOIMINTA ON LUOTETTAVAA JA TURVALLISTA

SKVL valvoo jäsenyritystensä toimintaa. Se edellyttää jäsenyrityksiltään välityslainsäädännön ja hyvän välitystavan mukaisia toimintatapoja. Jos jokin asia ei mene odotustesi mukaisesti, voit ilmoittaa siitä Suomen Kiinteistönvälittäjäliittoon. Viestisi käsitellään asianmukaisesti ja saat siihen aina vastauksen.